Вчені попередили про продукти, які підвищують ризик серцевої недостатності
Вчені Університету Кентуккі в Лексінгтоні довели, що раціон людини справді впливає на здоров’я серця. У ході дослідження вони з’ясували, що люди, які їли певні продукти при серцевій недостатності, вдвічі частіше потрапляли до лікарні.
Фахівці вивчили дані про випадки погіршення хвороби, а потім провели експеримент, у якому взяли участь 213 пацієнтів із серцевою недостатністю.
Добровольці повинні були протягом двох тижнів вести щоденники свого харчування, а вчені розподілили зазначені продукти харчування в залежності від того, наскільки та чи інша їжа підсилює запалення.
Пацієнти, чиї дієти мали більш високі показники запального процесу, мали вдвічі більше шансів померти або бути госпіталізованими.
“Добре відомо, що дієта відіграє критично важливу роль у розвитку сердечних захворювань та інсульту”, – прокоментував професор медицини Аміт Кера.
Вчені відзначають, що червоне м’ясо, рафінована олія та молочні продукти з високим вмістом жиру, збільшує ризик розвитку серцевої недостатності, тоді як такі продукти, як оливкова олія, цільнозернові, а також фрукти та овочі, – знижують його.
Відзначається, що знаменита середземноморська дієта, якої дотримуються багато зірок, виявилася схожою на дієту, яку лікарі рекомендують при хворобах серця. Вони обидві містять у собі багато овочів, фруктів та цільнозернових продуктів і обмежують страви з високим вмістом насичених жирів.
За словами вчених, ще будуть потрібні додаткові дослідження, щоб підтвердити, чи можна використовувати протизапальні дієти для зниження смертності від серцевої недостатності.
Джерело zhenskiy.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!