Вчені: продукти з холіном захищають наші життєво важливі органи від розвитку багатьох захворювань

Головна / unsorted / Вчені: продукти з холіном захищають наші життєво важливі органи від розвитку багатьох захворювань

Вживання холіну підвищує розумові здібності людини, зміцнює серцево-судинну систему, запобігає розвиткові ожиріння печінки, захищає мозок від старого здивування, стверджують експерти з США.

“На жаль, населення не в повному обсязі забезпечує свій організм даним мінералом. Можливо не всі знають, що вживання продуктів, які багаті на холін, здатне захистити наші життєво важливі органи від розвитку багатьох захворювань. Саме цей мікроелемент сприяє нормальному формуванню мозку у плода”, – заявив Мішель Хоінг Бауч, науковий співробітник Університету Міссурі. Для нормального розвитку дитини та перебігу вагітності жінкам необхідно вживати близько 450 г продуктів на добу, багатих на холін. Для чоловіків ця цифра має трохи більші показники.

Проведене у минулому році дослідження показало зниження ризику розвитку хвороби Альцгеймера, старе здивування, інших вікових порушень роботи мозку у людей, що споживали достатню кількість продуктів, що містять холін. Даний фактор вчені пов’язують з впливом холіну на гомоцистеїн, знижуючи його. Саме гомоцистеїн викликає запальні процеси у мозку літніх людей, руйнуючи його.

Також є дані інших досліджень, які показують, що холін здатний знижувати ризики розвитку злоякісних новоутворень печінки та молочної залози. За даними досліджень, що проводилися у 2014 році, ризик розвитку раку грудей у ​​жінок був нижчим на 28% при вживанні продуктів з високим вмістом холіну.

Експерти рекомендують для поповнення організму цим мікроелементом ввести у свій рааціон наступні продукти: говяжу печінку, курячі яйця (містити 1/3 добової норми холіну), сир та молочну продукцію, червоний картофель, бобові (квасоля, горох), броколі та цвітну капусту.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!