Вчені: Приготування їжі на дровах може спровокувати розвиток легеневих захворювань
Вчені з Каліфорнійського університету заявляють, що приготування їжі на дровах може спровокувати розвиток легеневих захворювань. Щорічно у світі від них помирає 4 мільйони людей.
Згідно з результатом дослідження, яке представили у рамках зборів радіологічного товариства Північної Америки, близько трьох мільярдів людей готують їжу на деревині. Під час її спалювання виділяються речовини, які серйозно загрязнюють повітря.
У науковій роботі вчені вивчили вплив забруднювачів кухонної плити на 23 особи, які готують їжу в умовах спалювання жиру та скрапленого газу. Була виміряна концентрація загрязнення у будинках, за допомогою спірометрія вивчені показники легенів добровольців. Також фахівці задіяли комп’ютер та просканували їх функціональність.
Вчені встановили, що люди, які використовують деревину, піддаються серйозним концентраціям загрязнення та бактеріальних ендотоксинів. У тих, хто використовував газ, у частині легенів виявили порушення процесу газообміну. Це говорити про те, що дим може спровокувати запалення, яке не одразу помічається хворими. Зазначається, що лісові пожежі також негативно впливають на здоров’я людей.
Джерело zhenskiy.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!