Важко знайти людину, яка не любить апельсинів. Цей фрукт по праву знаходиться у списку найпопулярніших видів цитрусових. Крім приємного смаку, він допомагає освіжитися в літню спеку і заповнити баланс цілого ряду питних речовин, які відіграють важливу роль у роботі багатьох органів людського організму. Сьогодні поговоримо про головні корисні властивості апельсина, інформує sutura.org.ua

Незамінний у профілактиці захворювань очей

Одне з останніх досліджень показало, що у людей, які регулярно споживають апельсин, ризик розвитку сліпоти внаслідок дегенерації жовтого пятна на 60% нижчий. Фахівці стверджують, що організм почуватиме користь навіть від одного апельсина на тиждень.

Допомагає покращити роботу серця

В результаті наукової роботи стало відомо про те, що апельсин має властивості, які допомагають захищати сердечно-судинну систему людини. Особливу роль у нормалізації роботи головного органу відіграє витамин С.

Підсумки більш раннього дослідження цитрусових показали, що завдяки високому вмісту в апельсинах флавоноїдів, у жінок, які брали участь в експерименті, на 19% були нижчі шанси зіткнутися з інсультом.

Корисні людям із синдромом роздратованого кишечника

Апельсин багатий клітковиною: розчинною та нерозчинною. Завдяки першому типу клітковини цей вид цитрусових допомагає товстій кишці накопичувати воду, а за допомогою іншого типу – удаляти лишню рідину. Тому апельсин незамінний при запорах та при діареї.

Сприяє поліпшенню роботи головного мозку

Три роки тому вчені прийшли до висновку, що когнітивні функції можна покращити, якщо вживати сік апельсина. Проте фахівці не прийшли до єдиного рішення щодо цього питання. Деякі стверджують, що регулярно пити апельсиновий сік не варто, оскільки в ньому міститься велика кількість цукру, а рівень клітковини істотно знижується під час обробки.