Вчені розповіли, чим можна замінити м’ясо у майбутньому

Головна / unsorted / Вчені розповіли, чим можна замінити м’ясо у майбутньому

На думку багатьох вчених, скотарство погано вписується у концепцію сталого розвитку західних країн. Але відмовитися від м’яса готові далеко не всі. В основному це пов’язано з особливим смаком продукту, який викликає в ньому глутамат натрію.

У дослідженні датських вчених стверджується, що в майбутньому м’ясні страви будуть замінені на морепродукти – молюсків і водорослі, які більш безпечні для довкілля. Фахівці вивчили поведінку споживачів та знайшли спосіб вплинути на вибір продуктів європейцями. На думку експертів, існує досить багато альтернативних джерел білка, які досі не використовують у повній мірі.

Також дослідники відзначають, що морські водорослі, кальмари та дрібні рибки містять безліч витаминів, корисних речовин і володіють чудовим смаком. Зробити їх більш привабливими для споживачів допоможуть технології харчового виробництва, які давно використовують два головні смаки у харчових ароматизаторах – сладкий та м’ясний.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!