Вчені розповіли про шкоду кип’яченої води
При всьому відомому факті, що кип’ятіння — це найпростіший спосіб знезараження води, виявилося, що вживання кип’яченої води приносити більше вреду.
До таких висновків дійшли експерти з Університету в Цюріху, після низки проведених досліджень. За їх даними, під час кип’ятіння, хлор, що міститься у воді, випадає в осад, і вступає в реакцію з іншими сполуками. Внаслідок хімічної реакції відбувається утворення токсичних канцерогенів, що викликають злоякісні новоутворення.
Крім цього, короткочасне кип’ятіння не здатне знищити багато видів вірусів, не кажучи про нітрати та солі важких металів. Дані сполуки, які накопичуються при кип’ятінні на стінках чайника, потрапляють у організм людини. Вчені встановили, що саме з’єднання, що потрапили в організм з отриманого облогу, сприяють розвитку хвороби нірок, суглобів та серця. При регулярному вживанні тільки кип’яченої води організм позбавляється необхідних мінералів і солей.
Для того щоб не нашкодити своєму здоров’ю слід дотримуватися простих правил:
– не кип’ятити одну і ту ж воду два і більше разів;
– Не можна доливати сиру воду в чайник з наявною кип’яченою водою;
– використовувати для очищення води спеціальні фільтри.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!