Вчені розповіли, що гриби знижують ризик розвитку раку у чоловіків

Головна / unsorted / Вчені розповіли, що гриби знижують ризик розвитку раку у чоловіків

Не всім подобається смак грибів, але вчені з японського університету Тохоку відкрили нову корисну властивість цього продукту, який може змінити ваше ставлення до нього. Принаймні, якщо ви чоловік.

Вчені провели перше масштабне дослідження з метою виявити зв’язок між вживанням у їжу грибів та розвитком раку простати. Для цього проаналізували два дослідження, у яких взяло участь 36 499 добровольців за 37 років. Дані охоплювали харчові та шкідливі звички, фізичну активність та стан здоров’я досліджуваних. Так, за годину проведення тестів 3,3% випробовуваних захворіли на рак передміхурової залози.

При цьому у чоловіків, які їли гриби 1-2 рази на тиждень, ризик захворіти був на 8% нижчий, ніж у тих, хто їв їх рідше одного разу на тиждень. Додавання в їжу грибів тричі на тиждень зменшило ризик вже на 17%.

Автори дослідження припускають, що ця корисна властивість грибів пов’язана з високим вмістом антиоксиданту L-ерготіонеїну. Проте, доктор Шу Цзянь зазначив, що куди важливіше дотримуватися здорової збалансованої дієти, ніж бездумно додавати грибні страви до раціону.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!