Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Вчені розповіли, що треба їсти, щоб знизити стрес
Дієта, багата на фрукти та овочі, знижує рівень стресу, згідно з новим дослідженням Університету Едіт Коуен (ECU).
Дослідження вивчало зв’язок між споживанням фруктів та овочів та рівнем стресу у понад 8600 австралійців у віку від 25 до 91 років, які брали участь у дослідженні австралійського діабету, ожиріння та способу життя (AusDiab) Інституту серця та діабету.
Результати показали, що у людей, які щодня їли не менше 470 грамів фруктів та овочів, рівень стресу на 10 відсотків нижчий, ніж у тих, хто споживав менше 230 грамів. Всесвітня організація здравоохранения (ВООЗ) рекомендує вживати не менше 400 грамів фруктів та овочів на день.
Провідний науковий співробітник, к. е. н. кандидат Сімоне Радавеллі-Багатіні з Інституту досліджень харчування ECU сказала, що дослідження посилює зв’язок між дієтами, багатими фруктами та овочами, та психічним благополуччям.
«Ми виявили, що люди, які споживають більше фруктів та овочів, менше піддаються стресу, ніж люди з меншим споживанням, що свидетельствує про те, що дієта відіграє ключову роль у психічному благополуччі», – сказала пані Радавеллі-Багатіні.
Їжа та настрій
Хоча механізми, що лежать в основі того, як споживання фруктів та овочів впливає на стресс, все ще неясні, пані Радавеллі-Багатіні сказала, що ключові поживні речовини можуть бути фактором.
“Овочі та фрукти містять важливі поживні речовини, такі як витамини, мінерали, флавоноїди та каротиноїди, які можуть зменшити запалення та окислювальний стрес і, отже, покращити психічний стан”, – сказала вона.
Джерело arguments.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!