Помірне споживання солі корисне для серцево-судинної системи людини. Всесвітня організація здравоохранения (ВООЗ) рекомендує зменшити вживання натрію до 2 гр. (5 гр. солі на день), інформує sutura.org.ua

На думку вчених, через велику кількість натрію зростає ризик інфаркту. У той же час автори нових досліджень заявляють, що в цьому відношенні сіль впливає на здоров’я аналогічно іншим продуктам.

Аналіз даних здоров’я понад 90 тисяч чоловік з 18 країн показав, що зв’язок між виникненням хвороб серця та високим рівнем споживання солі фіксується тільки в Китаї. У Піднебесній популярний соєвий соус. Через нього в середньому кожен мешканець країни отримує 5 грн. натрію (12,5 гр. солі) на день.

«Якщо його дуже мало чи багато в організмі, речовина може нашкодити», – заявили вчені з Канади.

Споживання натрію понад 5 гр. на добу небезпечно для здоров’я, але в більшості випадків кількість речовини не пов’язана з підвищеним ризиком хвороб серця.