Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Вчені сумніваються в корисності риб’ячого жиру
Все більше дослідників пропонують вживати рибу замість риб’ячого жиру. За їх спостереженнями, всупереч поширеній думці, добавки омега-3 не покращують роботу мозку і не рятують від інсульту.
Виробники та продавці добавок з омега-3 – риб’ячого жиру – ризикують втратити прибуток. Зараз, за інформацією порталу Gizmodo, ринок риб’ячого жиру коштує 1,2 млрд доларів на рік. Проте, як пише портал, дедалі більше вчених опитують користь від вживання добавок жирних кислот омега-3. Останнє дослідження, опубліковане в журналі Американської медичної асоціації 25 серпня, показує, що всупереч поширеній думці користі для роботи мозку від риб’ячого жиру немає. Протягом п’яти років учені спостерігали за пізнавальною функцією мозку у 4 тис. осіб. Третина з них отримували омега-3 добавки. Третині давали листові овочі, а останній третині – плацебо. В результаті вчені заявили, що не можуть відзначити явного впливу риб’ячого жиру на організм учасників експерименту.
Крім того, з 2005 по 2012 рік у медичних журналах США були опубліковані щонайменше 20 досліджень впливу риб’ячого жиру на запобігання серцево-судинних захворювань. І всі крім двох робіт показали, що риб’ячий жир, як і плацебо, не приносить жодної користі. Також Національний інститут здравоохранения США вважає, що “користь для здоров’я омега-3 дієтичних добавок неясна”.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!