Вчені: у яких випадках молоко шкодити здоров’ю людини
Молоко може бути корисним як джерело кальцію та вітамінів. Але також його вживання здатне шкодити здоров’ю.
Фахівці проаналізували властивості питного молока щодо людей різного віку. В результаті вони зробили висновок, що жирне молоко надає різний вплив на організм — це залежить від стану загального здоров’я людини, наявності хронічних недуг.
Для здорового людини жирність молока не має великого значення. Але якщо вона страждає, наприклад, захворюваннями шлунково-кишкового тракту, підшлункової залози або печінки, то висока жирність продукту може стати проблемою, що посилює патологічні процеси в цих органах.
Люди старші 30 років повинні переходити на раціон харчування з малою кількістю насиченого жиру – це слід робити з метою профілактики серцево-судинних захворювань. Для людей старше 50 років цей принцип харчування має бути основним.
Якщо люди старші 50 років ведуть малорухливий спосіб життя і вживають у їжу багаті жиром продукти, а також алкоголь, їм краще використовувати молоко жирністю 1,5 відсотка, тобто найменш жирне з усіх існуючих видів питного молока.
Вживання нежирного молока може зменшувати ризики виникнення ішемічної хвороби серця, а також набору лишніх кілограмів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!