Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Вчені відкрили новий фактор ризику ранньої смерті
До вже відомих факторів ризику передчасної смерті додався ще один-низький рівень омега – 3 жирні кислоти. На думку вчених, цей показник має таке ж значення, як куріння. Висновок зробили за підсумками нового етапу Фрамінгемського дослідження серця, яке стартувало у США у 1948 році.
Індекс омега-3 серед біомаркерів більш чітко пов’язаний зі зменшенням ризику серцево-судинних хвороб, показавши аналіз даних 2500 учасників у віці від 66 до 73 років. Звіт вчених опубликований у журналі Американського товариства харчування. Перш за все маються на увазі поліненасичені жирні кислоти: ейкозапентаєнова та докозагексаєнова. Вони містяться в різних видах риби, водоростевому маслі та в харчових добавках.
“Куріння та індекс омега – 3 є найлегше змінними факторами ризику. Згідно з останньою моделлю, куріння віднімає більше чотирьох років життя, що еквівалентно скороченню життя за низького індексу омега-3”, – йдеться у повідомленні автора статті доктора Майкла Макберні.
Ті, у кого рівень омега – 3 був високим, мають ризик смерті протягом наступних років приблизно на 33% менше, повідомляють вчені. Оптимальним показником жирних кислот є 8% і більше, низьким – менше 4%. Тепер дослідники мають намір з’ясувати, як впливатиме на отримані дані прийом харчової добавки з омега-3.
Джерело elegantwoman.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!