Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Вчені відкрили новий фактор ризику ранньої смерті

Вчені відкрили новий фактор ризику ранньої смерті

До вже відомих факторів ризику передчасної смерті додався ще один-низький рівень омега – 3 жирні кислоти. На думку вчених, цей показник має таке ж значення, як куріння. Висновок зробили за підсумками нового етапу Фрамінгемського дослідження серця, яке стартувало у США у 1948 році.

Індекс омега-3 серед біомаркерів більш чітко пов’язаний зі зменшенням ризику серцево-судинних хвороб, показавши аналіз даних 2500 учасників у віці від 66 до 73 років. Звіт вчених опубликований у журналі Американського товариства харчування. Перш за все маються на увазі поліненасичені жирні кислоти: ейкозапентаєнова та докозагексаєнова. Вони містяться в різних видах риби, водоростевому маслі та в харчових добавках.

“Куріння та індекс омега – 3 є найлегше змінними факторами ризику. Згідно з останньою моделлю, куріння віднімає більше чотирьох років життя, що еквівалентно скороченню життя за низького індексу омега-3”, – йдеться у повідомленні автора статті доктора Майкла Макберні.

Ті, у кого рівень омега – 3 був високим, мають ризик смерті протягом наступних років приблизно на 33% менше, повідомляють вчені. Оптимальним показником жирних кислот є 8% і більше, низьким – менше 4%. Тепер дослідники мають намір з’ясувати, як впливатиме на отримані дані прийом харчової добавки з омега-3.

Джерело elegantwoman.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!

సిని?.