SUTURA

Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Вчені виявили опасность заварювання чаю у водопровідній воді

Чай є іншим найпопулярнішим безалкогольним напоєм у світі після питної води. І хоча він також вважається одним із найбільш корисних, вчені виявили нову опасность при заварюванні його у водопровідній воді.

У новому дослідженні, вчені проаналізували кілька марок найпопулярніших чаїв. В результаті було виявлено, що залишковий хлор у воді може утворювати побічні продукти дезінфекції (ППД), вступаючи в реакцію із сполуками напою.

За словами дослідників, оскільки чай містить багато різних речовин (багато з яких корисні), не останню роль у чашці може грати і хлор.

Вчені також зазначили, що виміряні рівні ППД у самому чаї були нижчими, ніж у водопровідній воді. Зокрема, їх кількість становила 12%, при цьому ще 88% надходили з води. “Загальна кількість органічних галогенів у чаї майже підвоїлася порівняно з водопровідною водою, при цьому 96% галогенованих ППД невідомі”, – додали вчені.

Хоча фахівці заявили, що для залишкових висновків потрібно провести додаткові дослідження, слід пам’ятати про чистоту води, яка вживається щодня.

Джерело arguments.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!