Вчені виявили продукти, які здатні викликати запалення у печінці

Головна / unsorted / Вчені виявили продукти, які здатні викликати запалення у печінці

Іспанські вчені провели низку досліджень і встановили, що не всі продукти, які ми вживаємо, є безпечними для нашої печінки. Деякі з них провокують запальні процеси в цьому органі. За їх даними, щонайменше два продукти можуть не лише нашкодити печінці, але й негативно вплинути на весь організм.

За даними експертів, щоденне зловживання соняшниковою олією та риб’ячим жиром може викликати запалення у печінці, та низку інших проблем в організмі в цілому. Наукові дослідники з Університету Гранаді (Іспанія) встановили, що сполуки, що входять до складу риб’ячого жиру, сприяють вкороченню довжини теломерів печінки. Зловживання соняшниковою олією викликає потовщення тканин печінки і сприяє утворенню рубців на них.

Одночасне дослідження з цими продуктами оливкової олії не виявило негативних впливів на печінку та здоров’я всього організму людини.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!