Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Вчені виявили, що помідори здатні вдвічі зменшити ризик розвитку інсульту у людей.
Любителі помідорів можуть радіти. Цей смачний овоч здатний знизити ризик розвитку інсульту. До такого висновку дійшли вчені, які опублікували своє дослідження у журналі Neurology. Вони проаналізували здоров’я понад тисячу фінських чоловіків, спостереження в середньому тривало 12 років. За цей період близько 70 чоловіків зіштовхнулися з інсультом, інформує sutura.org.ua
У тих, хто споживав більше помідорів, ризик розвитку інсульту знижувався на 55 %. Порівняння проводилося з особами, які не вживали томатів. При цьому для інсульту, пов’язаного з тромбами (ішемічний), зниження ризику склало 59 %.
Помідори містять багато лікопіну, антиоксиданту. Його високий рівень у крові захищає від інсульту. Вчені виявили, що з 259 чоловіків з найвищим рівнем лікопіну лише у 11 стався інсульт (порівняно з 25 з 258 чоловіків з низьким показником).
“Це проспективне дослідження показує, що високі концентрації лікопіну у сироватці крові знижують ризик розвитку будь-якого інсульту, і особливо ішемічного”, – наголосили дослідники.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!