Вчені виявили, що виснаженню імунних клітин і розвитку онкологічних хвороб сприяють жирні продукти.
За даними вчених з Гарвардського університету дотримання дієти з високим вмістом жирної їжі не тільки збільшує ризик розвитку різних видів онкології, але й може зменшити результати лікування, що негативно позначиться на показниках виживання. Матеріалами на цю тему поділилося видання Cell.
В черговому дослідженні фахівці зауважили, що за умови регулярного вживання продуктів з високим вмістом жиру відбувається зниження кількості імунних клітин. Ними було виявлено, що жирна їжа призводить до зменшення кількості захисних тілець, що також знижує можливості організму чинити опір розвитку ракових клітин.
“Велика і доступна кількість жиру сприяє зміні метаболізму ракових опухолей. Завдяки високій енергії відбувається прискорення їх зростання і ділення, рятуючи тим самим Т-клітини енергії, необхідної для боротьби з раком. Наше дослідження допомогло побачити, як відбувається боротьба за енергію між раковими клітинами і Т-клітинами”, – поділився співавтор проекту Арлін Шарп.
До таких висновків вчені прийшли, провівши досвід з мішами. Саме у мишей із ожирінням розвиток опухоли прискорювався у кілька разів. Причому найбільш схильними до цього фактора були гризуні з імуногенним раком.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!