Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Вчені виявили, що здивування може викликатися вживанням бекону.
Ні для кого не є секретом те, що вживання в їжу обробленого м’яса може викликати у людини розвиток багатьох захворювань. Нещодавнє дослідження вчених із групи харчової епідеміології Університету Лідса показало, що вживання обробленого червоного м’яса, такого як скибочка бекону, вага якої близько 25 грамів, може збільшити ризик розвитку деменції майже на 44%, інформує sutura.org.ua
До таких висновків британські експерти прийшли після аналізу даних понад 500 000 людей, вік яких становив 40-69 років, а також їх харчових уподобань. У першу чергу вчених цікавила регулярність, з якою учасники дослідження споживали м’ясні продукти у своєму раціоні. Дослідження показало, що серед усіх учасників у 2896 р. розвинулася деменція після восьми років спостереження. Більше того, більшість випадків деменції були пов’язані зі споживанням переробленого м’яса.
Водночас вчені повідомляють, що додавання 50 грамів необробленого м’яса у свій рацій може знизити ризик розвитку деменції більш ніж на 19%. Про це повідомляється на сторінках Американського журналу клінічного харчування.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!