Вчені виявили зв’язок між споживанням арахісу та зниженням серцево-судинних захворювань
Будучи багатим джерелом важливих поживних речовин та сильних антиоксидантів, арахіс за умови щоденного вживання може знизити ризик захворювання на рак та серцеві патології, стверджують вчені.
Дослідження, проведене фахівцями медичного центру при Університеті Вандербільта (США), показало, що споживання арахісу асоціюється зі зниженням загальної смертності від серцево-судинних захворювань. Цей ефект вчені пов’язують з його наповненістю ненасиченими жирними кислотами, клітковиною, фенольними антиоксидантами, аргініном та іншими фітохімічними речовинами.
За словами дослідників, «усі ці компоненти арахісу покращують ендотеліальну функцію та стан серцево-судинної системи, бо володіють протизапальною дією».
Наукові фахівці рекомендують включити арахіс у свій щоденний раціон, причому досить з’їдати лише пригорщу.
«Арахіс завантажений багатьма необхідними поживними речовинами, які можуть покращити здоров’я. Він містить жири, білок, клітковину, калій, фосфор, витамини групи B, магній, а також всі 20 амінокислот. Це дуже добрий варіант, якщо ви хочете зміцнити свою імунну систему», – заявили автори роботи.
Окремо фахівці відзначили, що речовини арахісу можуть знизити ризик захворювання на рак, допомагаючи організму боротися зі вільними радикалами — внаслідок його вживання пригнічується ріст ракових клітин. Протираковий ефект продукту забезпечується комплексною дією залізу, фолієвої кислоти, кальцію, цинку, витамину Е, які в ньому містяться.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!