Вчені із Сінгапуру створили корисне для здоров’я пиво шляхом додавання до його складу пробіотиків – речовин мікробного походження, які нейтралізують токсини та вируси, а також регулюють імунну систему людини, передає sutura.org.ua

“Корисні для здоров’я властивості пробіотиків відомі давно, більше того, у багатьох продуктах, що піддаються ферментації, містяться так звані” хороші бактерії. Але ці речовини ще не додавалися до такого популярного продукту, як пиво”, – зазначила автор проекту, студентка четвертого курсу Елсіні Чань.

Вона також додала, що їм довелося зіткнутися з низкою проблем, головною з яких стало вміст у пиві хмелевих кислот, які запобігають росту та виживанню пробіотиків.

Проте в результаті експериментів, які тривали близько 9 місяців, вченим вдалося збільшити та підтримувати життєздатність штаму пробіотика.

“Безпосередньо в даній розробці була застосована бактерія молочної кислоти, яка для підтримання життєдіяльності використовує сахар, що міститься в суслі”, – розповіла також Чань.

За її словами, кінцевий продукт виходить із гострим і терпким смаком при вмісті алкоголю близько 3,5%. Автор проекту також зазначила, що у 100 мілілітрах нового пива міститься близько 1 миллиарда бактерий, саме таку дозу рекомендує приймати Міжнародна наукова асоціація пробіотиків та пребіотиків.