Здоров’я очей кардинально покращиться, якщо всього один раз на тиждень їсти апельсини та цитруси. До такого висновку дійшли вчені з університету Сіднея в Австралії і опублікували статтю про це в American Journal of Clinical Nutrition, інформує sutura.org.ua

За інформацією дослідників, зібрані ними дані показують, що флавоноїди, що містяться в м’якоті та шкірці апельсинів, захищають сітківку від дегенерації.

Медики провели експеримент, у якому взяли участь кілька тисяч осіб різного віку, які проживали останні 15 років у ряді міст Австралії. Крім долі цитрусів у дієті цих людей вчених цікавило і ті, які ще джерела флавоноїдів, таких як чай, яблука чи вино, вони вживають і є різниця в їх дії.

Нагляди показали, що вживання в їжу хоча б одного апельсина на день знижувало ймовірність часткової або повної дегенерації сітківки на 60%, а інші джерела флавоноїдів знижували цей ризик помітно менші значення – близько 25-30%.