Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Вчені визнали, що червоне м’ясо може завдати шкоди здоров’ю
Наукові діячі з Австралії довели, що часте вживання в їжу червоного м’яса може нанести шкоду здоров’ю.
Вчені з’ясували, що у схильних до впливу високої температури під час приготування яловичини, свинини або баранини формуються кінцеві продукти глікування.
Накопичені в організмі людини ці речовини провокують трансформації на клітинному рівні, які підвищують ризик виникнення діабету іншого типу та проблем із серцево-судинною системою.
До таких висновків дослідники дійшли після експерименту, в якому взяли участь понад 50 осіб різної статті у віці 20-50 років. Через чотири тижні у групі, що постійно споживала червоне м’ясо, вчені зафіксували небезпечне підвищення кінцевих продуктів глікування.
При цьому м’ясо не лише змастили, а й варили, тушкували чи готували на пару.
Джерело arguments.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!