Дослідники з Монреальського неврологічного інституту та Університету Макгілла провели дослідження, яке показало, що потяг до нездорової їжі відбувається, перш за все, через її калорійність, а не смак.

У ході дослідження добровольцям демонстрували зображення продуктів харчування та пропонували вибрати вподобані страви. Паралельно проводилося сканування мозку. Учасникам також пропонувалося оцінити кількість калорій у кожному продукті на фото.

В основному люди були слабкі у точних оцінках кількості калорій. Але при цьому все ж таки вибирали продукти високої калорійності.

За словами автора дослідження Алана Дагера, мозок здатний відстежувати калорійність продуктів.

Рішення про споживання продуктів харчування та оцінка їх калорійності пов’язані з областю мозку під назвою вентромедіальна префронтальна кора. Вона кодує значення стимулів і пророкує ймовірність споживання.