Вчені з’ясували, чим відновлювати печінку після алкоголю

Головна / unsorted / Вчені з’ясували, чим відновлювати печінку після алкоголю

Китайські вчені на чолі з Юхуа Ваном (Yuhua Wang) з Цзиліньського сільського університету під час експериментів на мишах встановили, що лактобактерії Lactobacillus rhamnosus здатні відновлювати пошкодження печінки, пов’язані з тривалим споживанням алкоголю.

Великий термін є однією з основних причин хронічних захворювань печінки, таких як жирова хвороба печінки (стеатоз, цироз та рак печінки).

Лактобактерії містяться у багатьох кисломолочних продуктах, таких як йогурт, кефір, ряжанка, кисле молоко, сир, сметана, сири м’яких сортів. Вони також входять до складу пробіотиків, що регулюють склад кишкової мікробіоти та підвищують імунітет.

Як проводили дослідження

У дослідженні миші споживали алкоголь протягом восьми тижнів і протягом останніх двох тижнів отримували гранули з лактобактеріями в різних дозах (низький, середній та високий) разом з дієтою з високим вмістом жирів.

Результати показали, що після восьми тижнів хронічного споживання алкоголю у мишей зменшилося кількість лактобактерій та біфідобактерій, підвищився pH кишечника (знизилася кислотність) та спостерігалося надмірне зростання патогенних бактерий.

Введення гранул сприяло відновленню мікрофлори кишечника, зменшувало накопичення жиру та знижувало ступінь запалення в печінці. Вчені відзначили, що лактобактерії усувають алкогольний дисбактеріоз, зменшують накопичення жиру у печінці та її запалення.

Автори сподіваються, що їх відкриття допоможе створенню нових препаратів для лікування хвороб печінки.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!