Вчені з’ясували, який сік може знизити ризик травми мозку
Американські вчені провели дослідження за участю 99 вагітних жінок, щоб встановити, вплив якого соку може захистити плід від травм мозку під час внутрішньоутробного розвитку.
Такі травми можуть спричинити затримку внутрішньоутробного розвитку, яке виникає через нестачу питних речовин і кислорода, що надходять до організму новонародженого. Причиною цієї нестачі може бути пошкоджена плацента. Як зазначається цей діагноз, припадає на одного з десяти немовлят, що підвищує ризик смерті або порушення розвитку нервної системи.
У дослідженні говориться, що американські вчені розділили вагітних жінок на кілька груп за рівнем вживання гранатовим соком. Експеримент показав, що щоденне вживання цього напою позитивно впливає на зниження ризику травм голови, особливо на третьому триместрі. Саме в цей період центральна нервна система плода особливо вразлива.
Дія гранатового соку пояснюється великим вмістом у ньому поліфенолів-антиоксидантів, які також є у зеленому чаї, ягодах, червоному вині та мигдалі. При вживанні цих продуктів поліфенолі проникають через гематоенцефалічний бар’єр, що допомагає при профілактиці нейродегенеративних захворювань.
woman24.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!