Вчені з’ясували, що напій з яблукового уксу допомагає знизити рівень цукру у крові.
Медики університетської лікарні Аттікон у Греції виявили незвичайну властивість давно відомого напою. Дослідники визначили, що вживання яблукового уксу “замедлює процес травлення у шлунку” і унеможливлює різке підвищення рівня цукру в крові.
Вчені вирішили провести невеликий експеримент, щоб перевірити дію яблукового уксуса за реальних умов. Вони розділили десятьох людей із діабетом на дві групи. Першій групі давали рисовий пудинг і воду, а друга група, крім води і рисового пудингу, вживала ще яблуневий уксус. Виявилося, що у діабетиків, які вживали ябличний уксус, їжа перетравлювалася на 17 % повільніше.
Це призвело до того, що сахар не настільки активно всмоктувався біля даху і його рівень не піднімався до критичних позначок. Однак лікарі не рекомендують вживати яблучний уксус у чистому вигляді. Вони рекомендують розводити його водою.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!