Індійські вчені провели дослідження та назвали продукти, які знижують ризик розвитку раку, інформує sutura.org.ua

Вони виділили цілий перелік продуктів, які мають антиканцерогенні властивості.

Дослідники встановили, що жирну рибу, куркуму, бобові, цілісні злаки, фрукти, овочі та зелений чай варто включити до раціону тим, хто прагне знизити ризик розвитку раку.

Наприклад, фрукти, фасоль, чечевиця, зелений чай багаті на витамини, мінералі та антиоксиданти, які створюють потужний бар’єр, що захищає клітини від пошкоджень.

Цільнозернові (коричневий рис, овес і т. д.) насичують організм клітковиною. Вона позбавляє канцерогенів і бере участь у регулюванні рівня цукру в крові.

Жирна риба (скумбрія, сардині, лосось) цінна вмістом омега-3 жирних кислот. Вона має протизапальні властивості, що теж перешкоджає зростанню опухолей.