Вчені з Німеччини оцінили можливу опасність повторно закип’яченої води
Своєю думкою щодо можливої опасности пиття повторно закип’яченої води поділилися вчені з Німеччини, що представляють Інститут Фрезеніуса.
Вчені Інституту оцінили можливу опасность повторно закип’яченої води для людського організму. фахівців попросили зробити це, щоб уточнити, чи потрібно виливати з чайника залишається в ньому воду, щоб закип’ятити рідину для приготування свіжого напитку. Багато людей зазвичай її виливають, проте таким чином просто бездумно витрачається безліч цінного ресурсу.
“Люди побоюються, що їх здоров’ю можуть нашкодити бактерії, що розмножуються у воді, яка залишилася. Ще один аргумент тих, хто виливає воду, – у ній можуть накопичуватися шкідливі речовини з матеріалів, які пішли на виготовлення чайника».
Тим часом, оцінюючи реальну можливу опасность для здоров’я вода, закип’ячена повторно, експерти з Інституту Фрезеніуса дійшли висновку, що її пиття абсолютно не опасно. Вчені з Німеччини пояснюють, що деяке кількість бактерій у стоячій воді справді може з’явитися, проте повторне кип’ятіння води їх знищити.
Також, за їх словами, немає жодних даних про те, що у воду, яка відстоюється в чайнику, з нього можуть проникати потенційні токсини, наприклад, нікель або бісфенол-А. У той же час вчені відзначають важливість використання чайників гарної якості.
Резюмуючи, фахівці Інституту відзначили, що страх можливої опасности повторно закип’яченої води – це щось на зразок пережитку минулого.
Джерело storinka.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!