SUTURA

Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Від холестерину і для довголіття: японці розкрили, який продукт треба їсти щодня

Щоденне вживання цього популярного продукту здатне покращити метаболізм, а також привести до норми роботу кишечника. Це з’ясували вчені.

Як повідомляє японське видання Ніхон Кейдзай, йдеться про авокадо. Автор статті посилався на дослідження американських фахівців, в якому брали участь 163 пацієнти різної статті від 25 до 45 років. Уточнюється, що індекс маси тіла (ІМТ) випробовуваних був не менше 25 при нормі нижче за подібний показник.

Учасники були розділені на дві групи з одним і тим самим добовим кількістю споживаних калорій. Але в першій люди з’їдали додаткові 175 грамів авокадо, жінки – 140 грамів.

З’ясувалося, що при щоденному вживанні цього продукту першій групі вдалося отримати на 20 г більше мононенасичених жирних кислот. Крім того, вони отримали на 14 грам більше харчової клітковини та на 300 кілокалорій більше, ніж учасники іншої групи.

Після проведення певних аналізів вчені з’ясували, що авокадо також здатне покращити різноманітність бактерій у кишечнику. Це, у свою чергу, представляє особливу важливість, оскільки зниження показника призводить до розвитку деяких захворювань.

Крім того, мононенасичені жирні кислоти у плодах авокадо допомагають знизити рівень “поганого” – ЛПНЩ – холестерину в організмі.

Вчені також звернули увагу на те, що перша група мала більше бактерий, що ферментують і розщеплюють харчові волокна. При цьому призводять до запалення кишківника жовчних кислот, навпаки, виявилося менше.

Джерело storinka.com.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!