Гастроентерологи з Франції та Люксембургу попереджають про опасность харчового відбілювача E171-діоксиду титану, що міститься у зубних пастах та жуйках. Він може бути канцерогеном, тобто провокувати розвиток раку, передає sutura.org.ua

Це підтвердили експерименти на щурах. У гризунів, яким 100 діб давали воду з діоксидом титану, на 40% частіше розвивалися передракові захворювання травної системи.

E171 – продукт титанової промисловості. У їжі вживається як відбілювач. Найчастіше його додають у солодощі, печиво та жувальну резинку. Міститься вин у зубних пастах та сонцезахисних кремах.

Влада Франції вже ухвалила рішення щодо проведення широкомасштабного розслідування щодо безпеки та доцільності використання діоксиду титану в харчовій промисловості.

А експерти Агентства з харчових стандартів (FSA) Великої Британії нагадали, що хліб та картопля слід змажити до золотистої, а не коричневої, корочки. Щоб уникнути споживання акриламіду, який також може викликати рак.