Відмова від м’яса може сприяти появі раку

Головна / unsorted / Відмова від м’яса може сприяти появі раку

При відмові від червоного м’яса може розвиватися стан, що підвищує ризик виникнення раку, попереджає лікар ендокринолог.

За словами кандидата медичних наук Зухрі Павлової, відмова від червоного м’яса – це фактор, що сприяє розвитку анемії. Для цього стану характерний низький вміст у крові гемоглобіну.

У свою чергу, анемія може сприяти появі раку.

«У страждаючих від анемії, у порівнянні з тими, у кого такий стан не спостерігається, частіше розвиваються небезпечні хвороби – від гіпертонії та гіпотиреозу до ішемічної хвороби серця та появи злоякісних новоутворень», – розповіла лікарка.

Втім, хоча відмовлятися від продукту лікар не радить, вона наголошує: м’ясом важливо не зловживати і правильно готувати. Змаження може перетворити його на канцероген і токсин для організму.

“Ідеальні способи готування м’яса – на пару, варення, приготування у сувіді (у вакуумі) або низькотемпературне тривале запікання у духовці”, – поділилася лікар ендокринолог.

Джерело glamour.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!