Відмова від «запальних» продуктів істотно знизити ризик інсульту та інфаркту
Хронічне запалення будь-якого плану відіграє важливу роль у розвитку сердечних захворювань та інсульту, повідомили американські медики. Так, деякі запальні біомаркери виявилися пов’язані з розвитком атеросклерозу.
На рівень запалення може суттєво вплинути дієта, наприклад, середземноморський тип харчування.
Вчені провели масштабне дослідження, у ході якого з’ясували, що учасники, які дотримуються протизапальної дієти, знизили ризик розвитку інсульту та інфаркту майже на 50% у порівнянні з тими, хто не став змінювати свій раціон.
Що їли учасники контрольної групи? Вони харчувалися продуктами з високим вмістом антиоксидантів та клітковини. Це зелені листові овочі (капуста, шпинат, руккола), зелень, риба та морепродукти, натуральні олії, жовті овочі (кавун, перець, квасолю, моркву), цільні зерна. Від рафінованого цукру, муки, змаженої їжі, газованих напоїв, переробленого м’яса (ковбаси, копченості), їжі, що містить трансжири, учасники відмовлялися. Стійкий результат було видно вже за рік після такої дієти.
Велика частина раціону складається з фруктів, овочів, рослинних жирів та білків, а солодощі та жирне м’ясо забирається. Рекомендується займатися посильним спортом.
Як відзначають медики, при ожирінні завжди є запальний процес, тому в першу чергу необхідно позбутися від лишньої ваги.
Причиною запальних захворювань кишківника виявився звичайний сахар. Як повідомили вчені з медичного центру Техаського університету, до порушення мікрофлори кишечника призводить дуже солодка їжа.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!