Пікніки — це чудова нагода провести годину на природі, насолоджуючись смачною їжею та спілкуванням з близькими. Однак неправильний вибір продуктів може призвести до харчових отруєнь та інших неприємних наслідків. Дієтологи перерахували продукти, які краще не брати із собою на пікнік, щоб уникнути проблем зі здоров’ям та отримати максимальне задоволення від відпочинку, інформує sutura.org.ua

Збираючись на пікнік, важливо вибирати продукти, які зможуть витримати вплив високих температур та сонячного світла.

Продукти, що містять велику кількість сахару, дріжджів та молочнокислих бактерій дуже швидко псуються, і є сприятливою средою для розмноження патогенних мікроорганізмів, особливо в спеку. Споживання подібних продуктів, які тривалу годину перебували у теплі, може призвести до відруєння, розповіли лікарі.

Щоб значно знизити ризик відруєнь, необхідно або зовсім не брати з собою швидко псуються продукти, або придбати якісну сумку-холодильник.

Якщо ви хочете взяти на пікнік фрукти чи овочі, їх потрібно заздалегідь помити, нарізати та насухо витерти, щоб потім не мити продукти у водоймах із зараженою бактеріями водою. Якщо збираєтеся брати готові страви в упаковці, не потрібно розкривати її, щоб спробувати щось. Це може прискорити псування їжі, пояснили дієтологи.