“Включіть їх у раціон”: три фрукти, які допоможуть захиститися від хвороб зимою
Всі ми чули про те, що зимою корисно їсти цитрусові через витамин С і рибу через Омега-3, які містяться в ній. А ось лікарі-нутриціологи вважають їх не найкориснішими для здоров’я взимку. Вони назвали зовсім інші три важливі продукти зимового меню. До його списку увійшли гарбуз, хурма та авокадо.
У гарбузі дуже багато бета-каротину. Ваше тіло замінює цей антиоксидант на витамин А. Цей витамин потрібний вам, щоб захищатися від мікробів, і щоб ваша репродуктивна система працювала належним чином, зазначили медики.
Крім того, гарбаза багата на пектин, кальцій, які корисні для зору та інших органів.
Хурма містить не тільки важливий витамин С, який підтримує вашу імунну систему та захищає від хвороб серця, а ще й масу корисних мінералів та антиоксидантів.
Хурма також багата на розчинну харчову клітковину, яка сповільнює перетравлення вуглеводів, запобігаючи стрибкам рівня цукру в крові, наголосили експерти.
Щодо авокадо, то цей продукт підвищить ваш настрій зимою.
В авокадо багато фолієвої кислоти. Люди, які отримують достатню кількість цього витамину B, менше схильні до депресії.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!