Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Встановлено нову опасность штучних підсолоджувачів
Навіть помірне вживання поширених підсолоджувачів небезпечне для кишківника. Встановлено, що вони негативно впливають на раніше абсолютно здорові кишкові бактерії. Вчені вивчали їх вплив на два типи кишкових мікроорганізмів-E. coli (Escherichia coli) та E. faecalis (Enterococcus faecalis). Йшлося про такі підсолоджувачі, як сахарин, сукралоза та аспартам. Раніше наука вже довела, що вони можуть змінювати кількість і типи бактерий у кишечнику.
Однак нове молекулярне дослідження, проведене вченими з Anglia Ruskin University, показало, що підсолоджувачі роблять бактериї більш патогенними. І ці патогени прикріплюються, вторгаються та вбивають клітини стінок кишечника. Відомо, що такі бактерії, як E. faecalis, якщо вони проникають через стінки кишечника, здатні пробратися у кровотік та накопичуватися у лімфатичних вузлах, печінці та селезінці. Все це збільшує ризик інфекцій, включаючи сепсис чи зараження крові.
Підсолоджувачі, що містяться всього у двох банках дієтичної газованої води, значно збільшують рівень адгезії або прикріплення E. faecalis до кишкових клітин та по-різному впливають на утворення біоплівки. Зростаючі в цій біоплівці бактерії бувають менш чутливими до лікування препаратами для антибіотикорезистентності, вони з більшою ймовірністю виділяють токсини і виробляють експресію факторів вірулентності, що являють собою молекули, що провокують захворювання. Усі три підсолоджувачі змушували патогенні кишкові бактерії вторгатися у клітини епітелію кишечника.
Джерело elegantwoman.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!