Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5

Встановлено нову опасность штучних підсолоджувачів

Головна / unsorted / Встановлено нову опасность штучних підсолоджувачів

0 / 5. 0

Навіть помірне вживання поширених підсолоджувачів небезпечне для кишківника. Встановлено, що вони негативно впливають на раніше абсолютно здорові кишкові бактерії. Вчені вивчали їх вплив на два типи кишкових мікроорганізмів-E. coli (Escherichia coli) та E. faecalis (Enterococcus faecalis). Йшлося про такі підсолоджувачі, як сахарин, сукралоза та аспартам. Раніше наука вже довела, що вони можуть змінювати кількість і типи бактерий у кишечнику.

Однак нове молекулярне дослідження, проведене вченими з Anglia Ruskin University, показало, що підсолоджувачі роблять бактериї більш патогенними. І ці патогени прикріплюються, вторгаються та вбивають клітини стінок кишечника. Відомо, що такі бактерії, як E. faecalis, якщо вони проникають через стінки кишечника, здатні пробратися у кровотік та накопичуватися у лімфатичних вузлах, печінці та селезінці. Все це збільшує ризик інфекцій, включаючи сепсис чи зараження крові.

Підсолоджувачі, що містяться всього у двох банках дієтичної газованої води, значно збільшують рівень адгезії або прикріплення E. faecalis до кишкових клітин та по-різному впливають на утворення біоплівки. Зростаючі в цій біоплівці бактерії бувають менш чутливими до лікування препаратами для антибіотикорезистентності, вони з більшою ймовірністю виділяють токсини і виробляють експресію факторів вірулентності, що являють собою молекули, що провокують захворювання. Усі три підсолоджувачі змушували патогенні кишкові бактерії вторгатися у клітини епітелію кишечника.

Джерело elegantwoman.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!