Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Вибираємо сіль: який різновид корисний для здоров’я

Вибираємо сіль: який різновид корисний для здоров’я

Сіль з найдавніших годин грала важливу роль у житті людини. Ця речовина містить мікроелементи, які життєво необхідні для нормального функціонування організму. Однак сіль, яку використовують більшість людей, перероблена і не несе ніякої користі для здоров’я.

Фактично, при виробництві кухонна сіль нагрівається приблизно до 649°C та обробляється каустичною содою для видалення інших мінералів. Потім додаються речовини, що перешкоджають злежуванню, у тому числі гідроксид алюмінію. Однак деякі вчені підозрюють, що високий рівень цього речовини в раціоні є можливою причиною хвороби Альцгеймера. Крім того, кухонна сіль відома своєю здатністю затримувати воду в клітинах організму, через що виникає додаткове навантаження на почки, і погіршувати його здатність виводити з крові продукти життєдіяльності.

Саме тому багато фахівців рекомендую замінити небезпечний хлорид натрію на більш здоровий тип солі – Гімалайську. Ця сіль видобувається у глибоких шахтах у вигляді великих кристалів. Вона відрізняється характерним красивим розовим кольором і має безліч переваг для здоров’я:

  • містить до 84 різних типів мінералів у їх природній формі;
  • допомагає повернути рівень pH тіла до нормального діапазону;
  • підтримує потрібний рівень внутрішньоклітинної води. Перебуваючи у своєму природному стані, Гімалайська кристалічна сіль не чинить такого сильного впливу на баланс рідини, як оброблений хлорид натрію;
  • покращує роботу нервної системи. Мінерали у гімалайській кристалічній солі збільшують нервну провідність, потенційно знижуючи напругу та стрес;
  • покращує функцію м’язів та знижує частоту судом;
  • знижує ризик проблем з почками та серцево-судинних захворювань;
  • гімалайська кристалічна сіль вважається природним антигістамінним засобом.

Проте, який би вид солі не вживався, її кількість у раціоні має бути строго обмежена. Зокрема, за даними клініки “Майо”, щодня без шкоди для здоров’я можна з’їдати не більше 2,3 г натрію. При цьому варто враховувати, що сіль вже міститься у готових продуктах.

Джерело sutura.org.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!

Leavenworth street corridor seeing solid business growth.