Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Виявляється “легкий” кефір зовсім і не легкий
Щодня ви бачите десятки реклам перед собою. У телевізорі, інтернеті, на вулицях. Чи замислювалися ви над силою маркетингу? Ненав’язливо і під гарною обгорткою рекламники змушують вас вважати корисним саме те, що їм потрібно продати. Дайте вгадаємо, чи ви купуєте знежирені кисломолочні продукти, бо десь чули, що це корисно і допомагає схуднути? Як би не так. Розкриваємо правду, інформує sutura.org.ua
Як знежирені продукти стали модними
Ще у 1980-х роках запанував справжній бум на знежирені продукти. Зокрема, це стосувалося сиру, кефіру, йогуртів та інших молочних продуктів. Саме тоді почали з’являтися повідомлення про те, що для покращення нашого здоров’я, особливо для здоров’я серця, нам необхідно зменшити кількість насичених жирів у своїх раційах.
Насичений жир – це тип жиру, який в першу чергу відповідає за засмічення наших артерій та підвищення рівня холестерину. Харчова промисловість розпочала заміну тваринних жирів у своїх продуктах нерозчинених рослинними маслами. Деякі з змін, які вони мали внести, включали зміна структури олії, щоб її можна було використовувати замість твердих жирів. Для цього виробники продуктів харчування використовували процес, який називається гідруванням, який створив твердий або напівтвердий жир, який вважається більш підходящим для потреб харчової промисловості.
Звучити здорово, але, гадаєте, це принесло користь? На жаль, тепер ми знаємо, що ці гідрогенізовані жири збільшують рівні небезпечних трансжирів, які погано впливають на серце та рівень холестерину. У невеликій кількості трансжири можуть бути і в натуральних продуктах, але саме навмисне “знежирені” несуть їх значно більше.
Чому ви не схуднете від знежирених продуктів
Крім зміни олій, використовуваних для виробництва знежирених продуктів, виробники також виявили, що їм необхідно збільшити кількість цукру у своїх продуктах, щоб люди продовжували насолоджуватися смаком та текстурою. Все це означало, що продукт з низьким вмістом жирів мав тенденцію бути з високим вмістом вуглеводів, цукру, міг містити трансжири і в кінці дня мав дуже схожу калорійність продукту, від якого ви відмовилися на користь знежиреного.
Фактично, коли ми їмо їжу з високим вмістом вуглеводів, особливо білих, то наше тіло швидше перетравлюють їх. Це може призвести до перепадів цукру в крові і тязі з’їсти більше, а це означає, що друге або третє печиво з низьким вмістом жиру виглядає дуже привабливим! Але його рафіновані вуглеводи і сахар можуть бути настільки ж хворими, як і раціон з високим вмістом жирів, тому що збільшується ризик розвитку діабету, серцевих захворювань і рівень холестерину.
Від поганих до добрих жирів
Ми всі потребуємо жир у наших раціонах, бо вони роблять їжу смачнішою, а деякі навіть кориснішою. Тут важливо розуміти, що є хороші та погані жири. Наприклад, горіхи, зернові культури містять незамінні жирні кислоти (омега-3). Вони важливі для кровеносних сосудів, нормального функціонування гормонів та нервної системи.
Хороші жири також допомагають засвоювати деякі витамини (A, D, E і K). Після дієти з низьким вмістом жирів ви з легкістю зможете виявити, що в організмі і вміст цих витаминів стало дуже низьким. Це може спричинити імунітет. Найкраще зосередьтеся на корисних жирах. Як ми сказали, горіхи, зернові, авокадо, оливкова олія – продукти, які подарують вашому раціону користь від своїх жирів.
Важливо навчитися відповідально підходити до свого раціону, а не просто сліпо вірити у те, що кажуть у рекламі. Читайте склад на упаковці продукту – це перше правило, яке допоможе вам уникнути проблем у супермаркеті. Пам’ятайте, що здоров’я потребує багатьох вітамінів і навіть у жирах, тільки корисних!
Дана стаття має виключно інформаційний характер. Не займайтеся самолікуванням і у будь-якому випадку проконсультуйтеся з кваліфікованим медичним фахівцем перед застосуванням на практикі будь-якої інформації, поданої у статті. Редакція не гарантує якихось результатів не несе жодної ответственности за вред, яка може бути заподіяна внаслідок використання інформації, викладеної у статті.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!