Всі давно знають, що шоколад піднімає настрій та активізує роботу мозку. Якими ще корисними властивостями має цей смачний продукт?

1. Знеболювання

Вчені встановили, що вживання шоколаду в твердому або рідкому вигляді здатне відігравати роль знеболюючого. Чиказькі лікарі розповіли про те, що споживання шоколаду людьми сприяє виробництву природних знеболюючих ферментів в організмі, що впливають на мозок і здатні значно приглушити відчуття болю. Хоча, звичайно ж, не варто лікувати біль виключно шоколадом, тому що деяких негативних ефектів від вживання шоколаду у великій кількості (діабет, ожиріння, алергія) ніхто не відміняв.
2. Кашель

Темний шоколад (у якому понад 70% какао) допоможе впоратися із кашлем. Мовлення теобромін, що міститься в какао-бобах, ефективніше справляється з кашлем, ніж популярні ліки кодеїну. Воно не викликає жодних побічних ефектів, на відміну від ліків.

3. Біль у горлі

Від болю у горлі використовуйте справжній гіркий шоколад. Просто покладіть шматочок на мову і дайте йому розчинитися. Повторіть кілька разів на день, і біль пройде. Флавоноїди будуть боротися з бактеріями, що знаходяться у хворому горлі. Флавоноїди можна знайти у зеленому чаї, червоному вині, апельсиновій цедрі та шоколаді (від 70% какао).
4. Зубі

Флавоноїди та поліфенолі, що містяться в шоколаді, володіють антибактеріальними властивостями. Вони допомагають не тільки при болю у горлі, але й для профілактики карієсу. В оболонках какао-бобів безліч антибактеріальних речовин. Наприклад, теобромін захищає зуби краще, ніж фтор. Виявляється, з екстракту какао-бобів навіть роблять зубну пасту та ополіскувачі. Або можна з’їдати по 30 грамів гіркого шоколаду на день.
5. Тривалість життя

Найважливіша причина вживати шоколад – він продовжує життя! У какао містяться антиоксиданти, корисні для здоров’я. Какао-продукти нормалізують тиск, знижують рівень холестерину в крові, позитивно впливають на роботу серця.

Ось такі шоколадні вітаміни.