При цьому інші міцні напитки “залишають кров” на кілька годин швидше. Такі висновки зроблено лікарями на підставі узагальненої інформації про роботу печінки людини, передає sutura.org.ua/p>

Швидкість виведення алкоголю з організму людини залежить, насамперед, від кількості випитого. Крім того, на швидкість виведення алкоголю також впливає міцність спиртного напою та вага того, хто його споживає.

Встановлено, що у людини вагою близько 80 кг півлітрова пляшка горілки буде виведена з організму протягом 21 години, півлітрова пляшка коньяку – протягом 23 годин, віскі – 24 години.

Якщо вага людини становить близько 60 кг, 0,5 пляшки горілки “вивітрюється” з організму протягом 29 годин, півлітрова пляшка коньяку – через 30 годин, а 0,5 віскі – протягом 31 години.

Отже, серед міцних напоїв найдовше в організмі людини тримається віскі, найменше – горілка.

Також наголошується, що виведення алкоголю з організму людини практично повністю бере на себе печінку.

“Згідно з узагальненими даними, здорова печінка за одну годину у чоловіків перемагає 0,10-0,15 проміле, у жінок – приблизно 0,08-0,1”, – зазначають лікарі.