Такий алкогольний напій, як віскі, може бути корисним для здоров’я людини. Зокрема, зазначають вчені, його вживання сприяє зниженню ймовірності розвитку онкологічних захворювань, інформує sutura.org.ua

У складі віскі є елагова кислота, яку також можна знайти в більшості фруктів. Дана речовина є антиоксидантом, тобто має здатність захищати клітини організму від пошкоджуючих їх молекул, виробляних при окисному стресі. Подібні пошкодження ведуть до мутацій та переродження клітин у опухлинні.

Крім того, незначне вживання віскі може покращувати захист організму від вікової деменції. Дослідження фахівців медичного центру в Ізраїлі (Beth Israel Deaconess Medical Center) свідчить: ймовірність розвитку слабоумства нижча серед тих дорослих, які вживали алкогольний напій у помірних кількостях, порівняно з тими, хто не вживав взагалі жодного алкоголю.

Вискі, на думку багатьох вчених, відноситься до алкогольних напоїв, які можуть підтримувати здоров’я міокарда. Завдяки антиоксидантам, що містяться в ньому, скорочується вміст «поганого» холестерину в крові та збільшується рівень «хорошого».

Присутність антиоксидантів у віскі дозволяє фахівцям часто називати його напоєм, що сприяє продовженню життя.

Крім цього, віскі вважається безпечним для діабетиків – у ньому міститься мало цукру та вуглеводів.