Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Високий тиск: три продукти, яких варто уникати при гіпертонії.

Високий кров’яний тиск підвищує ризик серцевих захворювань та інсульту, оскільки пошкоджує стінки артерій. Часто причиною захворювання стає неправильний спосіб життя та нездорове харчування. Хоча шкода деяких продуктів очевидна, про поховану опасность інших мало хто здогадується.

Головна проблема пов’язана з доданим сахаром. “Продукти з додаванням цукру, як правило, висококалорійні, але часто мають дуже низьку харчову цінність або не мають її зовсім. Додаткова енергія може змусити ваги рости, що може підвищити кров’яний тиск”, – пояснили фахівці.

На думку медиків, велика кількість цукру містять такі приправи, як кетчуп, майонез та заправки для салатів. Ці продукти варто виключити з раціону людям, які борються з гіпертонією, додали медики.

З іншого боку, знижувати кров’яний тиск можуть продукти, багаті на калій. Як пояснили в Американській кардіологічній асоціації (AHA), що більше калію вживає людина, то більше натрію виводиться з організму. “Калій також допомагає зняти напругу у стінках кров’яних судин” – пояснює AHA.

Добрими джерелами цього мінералу є фрукти, овочі, нежирні молочні продукти, а також риба. Крім того, калієм багаті:

  • абрикос;
  • авокадо;
  • грейпфрут та грейпфрутовий сік;
  • зелень;
  • палтус;
  • лімська фасоль;
  • гриби;
  • апельсини та апельсиновий сік.

womanlife.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!