Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Вживання певних продуктів сприяє міцному здоров’ю очей
Якщо дотримуватися певної дієти, можна до глибокої старості зберегти свій зір гострим і запобігти розвитку навіть найсерйозніших офтальмологічних захворювань. До такого висновку дійшли одразу кілька груп учених, і всі вони радять включати до рациону більше зелених овочів.
Дослідники з федерального Національного інституту ока (Federal National Eye Institute) виявили, що введення в раціон продуктів з високим вмістом природних антиоксидантів і цинку приблизно на 25% знижує ризик розвитку такої хвороби очей, як макулярна дегенерація. В опублікованій ними роботі під назвою Age-Related Eye Disease Study рекомендується частіше їсти листову капусту, салат латук, брокколі та шпинат, які містять корисні для зору лютеїн та зеаксантин. А як джерело цинку чудово підійде фасоль.
За даними Американської академії офтальмології, в звичайній кормовій капусті містяться корисні речовини, які запобігають появі не тільки вікової макулярної дегенерації, а й катаракти. Підтримати здоров’я очей, згідно з проведеним дослідженням, також допоможе дієта з низьким вмістом жирів, великою кількістю зелених овочів, фруктів та цільнозернових.
Ще один фахівець – Джонатан Розін з Чикаго – рекомендує до зелених овочів та овочів з великим листям щотижня додавати не менше двох порцій риби. Вона потрібна для того, щоб отримати частку жирних кислот омега-3, які беруть участь у метаболізмі сітківки очей.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!