Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Вживання помідорів знижує ризик інсульту на 55%
Любителі помідорів можуть радіти. Цей смачний овоч здатний знизити ризик інсульту.
Вони проаналізували здоров’я понад тисячу фінських чоловіків, спостереження в середньому тривало 12 років. За цей період близько 70 чоловіків зіштовхнулися з інсультом.
У тих, хто споживав більше помідорів, ризик інсульту знижувався на 55%. Порівняння проводилося з особами, які не вживали томатів. При цьому для інсульту, пов’язаного з тромбами (ішемічний), зниження ризику склало 59%.
Помідори повні лікопіну, антиоксиданту. Його високий рівень у крові захищає від інсульту. Вчені виявили, що з 259 чоловіків із найвищим рівнем лікопіну тільки у 11 стався інсульт. У порівнянні з 25 з 258 чоловіків з низьким показником.
«Це проспективне дослідження показує, що високі концентрації лікопіну в сироватці крові знижують ризик будь-якого інсульту, і особливо ішемічного», – наголосили дослідники.
Джерело useti.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!