Вживання сочевиці незвичайним чином впливає на людський організм

Головна / unsorted / Вживання сочевиці незвичайним чином впливає на людський організм

Сочевицю можна сміливо віднести до джерела “добрих” складних вуглеводів, що сприяють збалансованому вмісту цукру в крові та покращенню травлення. Вживання сочевиці зберігає тривале відчуття ситості та бадьорості.

Які ще можна відзначити переваги чечевиці?

Насичення організму

Сочевиця містить велику кількість білка, який легко засвоюється організмом. За своєю поживністю вона не поступається хлібу, крупам і в якійсь мірі – м’ясу. Тому вона є чудовим харчуванням для спортсменів та вегетаріанців, а також під час посту, корисна при дієтичному харчуванні.

Користь для кишечника

Представниця бобових багата на дружню для кишківника клітковину. Якщо ваш раціон не включає продуктів із клітковиною, то це загрожує для здоров’я кишкової мікрофлори, внаслідок чого збільшуються запалення, відкладення жирів у тілі та збільшення ваги.

Зниження холестерину

Страви зі чечевицею сприяють у боротьбі зі зниженням рівня холестерину.

Боротьба зі старінням

У сочевиці містяться витамини групи B, особливо можна виділити витамин В7, який бореться з наслідками старіння, завдяки своїй ролі у синтезі жирних кислот.

Збагачення мікроелементами

У сочевиці міститься безліч мікроелементів: кальцій, магній, калій, фосфор, залізо, а також жирні кислоти Омега-3, Омега-6, що впливають на здоров’я шкіри та волосся, покращують імунітет.

Користь для вагітнихЦя бобова дуже корисна для вагітних, оскільки в чечевиці міститься багато фолієвої кислоти — до 90% рекомендованої денної норми. Фолієва кислота прискорює розвиток плода.

Запобігання розвитку серцевих захворювань

Магній і калій, якими багата чечевиця, необхідні для повноцінної роботи серця та нервної системи. Це робить її незамінним продуктом для людей, які страждають на захворювання серця.

Боротьба з анемією

Поліпшити засвоєння заліза допоможе подача страви із соцевиці одночасно зі свіжими овощами, багатими на витамин С — помідорами, зеленню. Залізо сприяє кровотворенню і допомагає боротися з анемією.

Зменшення ризику розвитку онкології

Сочевиця містить ісофлавоні, які можуть знижувати ризик раку грудей.

Зниження рівня цукру в крові

Це бобова сприяє зниженню рівня цукру в крові, тому її рекомендують їсти хворим на цукровий діабет.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!