Вживання в їжу чіпсів та ковбаси збільшило ризик ранньої смерті

Головна / unsorted / Вживання в їжу чіпсів та ковбаси збільшило ризик ранньої смерті

Європейські вчені встановили, що вживання в їжу продуктів, що мають високий рівень переробки, збільшує ризик ранньої смерті. До переліку включили в тому числі ковбасні вироби та різні газовані напої.

Дослідники проаналізували вміст у стравах швидкого приготування та ковбасах структуру поживних речовин та концентрацію трансжирів. Далі вони зробили висновок, що при постійному вживанні такої їжі ризик передчасної смерті зростає в середньому на 26%.

Чипси, напівфабрикати та газована вода істотно послаблюють організм, до того ж вміст цукру в них доходить до 40%, що може негативно відбитися на стані здоров’я. У ряді випадків можливі ураження серця та судин, що збільшує ризик летального результату на 60%.

Фахівці не рекомендують захоплюватися копченими ковбасами, сосисками та сардельками. Слід включити до раціону свіжовіджаті соки, фрукти, ягоди, корисна жирна риба з північних морів.

womanlife.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!