Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
З чого складається рідкий дим: чи правда, що продукт небезпечний для здоров’я
Усі бачили в магазині продукт із назвою “рідкий дим”. Є думка, що в цій пахучій рідині, яка надає продукту аромату копчення, міститься щось небезпечне для нашого організму. Але це не так, інформує sutura.org.ua
Технологічний процес отримання “рідкого диму” полягає у спалюванні деревини та пропусканні звичайнісінького диму через воду. Вода при цьому служить не тільки розчинником — за її допомогою відбувається очищення. Річ у тім, що шкідливі смоли та бензапірен нерозчинні у воді, що дає змогу практично повністю удалити їх.
У процесі виробництва продукт проходить кілька щаблів очищення і фільтрації, і на виході виходить прозрачний розчин, позбавлений більшості шкідливих речовин. Під час очищення від смол втрачається і деяка кількість смакоароматичних речовин — зокрема, через це “рідкий дим” не люблять багато гурманів.
Але це лише справа смаку. Якщо ж чесно порівнювати шкоду натурального та штучного копчення, то порівняння це аж ніяк не на користь натурального.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!