Усі бачили в магазині продукт із назвою “рідкий дим”. Є думка, що в цій пахучій рідині, яка надає продукту аромату копчення, міститься щось небезпечне для нашого організму. Але це не так, інформує sutura.org.ua

Технологічний процес отримання “рідкого диму” полягає у спалюванні деревини та пропусканні звичайнісінького диму через воду. Вода при цьому служить не тільки розчинником — за її допомогою відбувається очищення. Річ у тім, що шкідливі смоли та бензапірен нерозчинні у воді, що дає змогу практично повністю удалити їх.

У процесі виробництва продукт проходить кілька щаблів очищення і фільтрації, і на виході виходить прозрачний розчин, позбавлений більшості шкідливих речовин. Під час очищення від смол втрачається і деяка кількість смакоароматичних речовин — зокрема, через це “рідкий дим” не люблять багато гурманів.

Але це лише справа смаку. Якщо ж чесно порівнювати шкоду натурального та штучного копчення, то порівняння це аж ніяк не на користь натурального.