З чим пити кофе? Інгредієнти, які зроблять ранковий напій більш здоровим
Свою звичайну ранкову чашку кави можна зробити більш корисною для здоров’я, додавши деякі інгредієнти. Спробуйте варіанти напою з корицею, куркумою, какао, маком.
Згідно з даними звичка вживати кофе може покращувати роботу серця, але додавання в ранковий напій корисних інгредієнтів може розширити потенціал її користі. Ось з чим фахівці радять пити кофе.
Кориця. Дослідження Національного центру біотехнологічної інформації говорити, що ця спеція багата на антиоксиданти, що захищають клітини серця і мозку від руйнівного для них окисного стресу. На думку експертів, найкраще використовувати цейлонську корицю.
“Кориця вносити величезний внесок у справу зміцнення імунної системи. Додайте до чашки кави половину чайної ложки і розмішайте”, – радять вони.
Імбир. Додавши його в кофе, ви отримаєте не тільки трохи гострий смак напою. Імбір має протизапальну дію на організм, також може бути засобом від м’язового болю, підтримує травлення, знижує рівень холестерину.
“Найкраще змішати з кавою дрібно тертий корінь”, – кажуть фахівці.
Куркума. Її активний інгредієнт куркумін має потужний протизапальний ефект, покращує функції печінки, допомагає при лікуванні депресії.
“Змішайте куркуму з дрібкою перцю – так організм її краще засвоює. Почніть з четверти чайної ложки, доданої в каву ранкову, і поступово збільште дозу до чайної ложки”, – рекомендують дієтологи.
Мак. Він містить близько 20 амінокислот, багатий на витамин С. Завдяки його дії покращується фертильність організму, підтримується здоровий баланс гормонів.
“Щодня можна вживати від однієї до трьох чайних ложок порошку маку”, – уточнюють нутріціологи.
“Найбільшу користь здоров’ю приносити використання органічного сирого какао, оскільки воно містить найбільше число специфічних амінокислот, що покращують роботу мозку”, – розповіли науковці.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!