З яких причин гіркі на смак горіхи не варто вживати у їжу

Головна / unsorted / З яких причин гіркі на смак горіхи не варто вживати у їжу

Експерти настійно радять не вживати гіркі на смак орехи, оскільки вони можуть бути заражені плесенью та здатні токсично впливати на організм.

Вживаючи орехи, слід завжди звертати увагу на їх смак, попереджає Федеральне управління з питань захисту прав споживачів та безпеки харчових продуктів (BVL) у Німеччині. Його фахівці попереджають про опасность гірких горіхів: за їх словами, це може бути ознакою зараження отруйною цвіллю.

Йдеться про так звані мікотоксини, які можуть з’являтися у них під час збирання врожаю, транспортування, а також за умови неправильного зберігання. Високі температури, наприклад, випічка, змаження чи кип’ятіння, їм не страшні. Помітити мікотоксини незброєним оком неможливо, також вони не мають запаху — вказує на зараження горіхів токсинами лише затхлий чи гіркий присмак.

Особливо забрудненими є фісташки та арахіс. У BVL констатують, що у 2019 році порівняно з мигдалем та волоськими горіхами арахіс та фісташки були “забруднені” токсинами особливо сильно.

З’їдати горіхи з мікотоксинами дуже небезпечно. Грибки, що ховаються за ними, за словами експертів, можуть викликати діарею і рвоту, сприяти розвитку раку, пошкоджувати почки та печінку, послаблювати імунну систему.

“Рекомендуємо негайно виплевувати гіркі горіхи”, – заявили у BVL.

Щоб мікотоксини не розвивалися, орехи слід зберігати у сухому та прохолодному місці. З цією ж метою їх можна заморожувати.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!