Фахівці з університету Кембриджу (Великобританія) заявляють, що створили шоколад, який дає омолоджуючий ефект. Це темний шоколад з 70% какао. Такий склад і певні зміни в рецептурі ласощі забезпечують більшу дозу антиоксидантів. Так, в одному кусочку нового шоколаду (7,5 г) буде стільки ж антиоксидантів, що і в 100 г звичайного темного шоколаду або в 300 г лосося.

Ефективність нового продукту вчені довели у ході дослідження, у якому брали участь 200 добровольців у віці 50-60 років. Люди з’їдали щодня протягом 3-4 тижнів по шматочку диво-шоколаду. В результаті у добровольців покращився приплив крові до шкіри та знизилися показники запалення. Після завершення клінічних випробувань біомаркери шкіри у добровольців показали рівень двадцяти-тридцятиричних. Тобто реально покращувалася фізіологія шкіри. Плюс новий шоколад не шкідливий для фігури – у ньому всього 38 калорій.