Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Загроза для печінки: коли чай стає небезпечним, розповіла дієтологія

Загроза для печінки: коли чай стає небезпечним, розповіла дієтологія

Оптимальна для здоров’я людини температура напоїв повинна становити +37°C. Так вважає гастроентеролог.

За її словами, пити гарячий чай небезпечно. Це може серйозно нашкодити організму. Наприклад, привести до опіку слизової.

Відзначається, що таніни, які входять до складу чаю, мають дубильні властивості, а деякі продукти у “тандемі” з таким напоєм мають неприємний смак.

Більше того – якщо поєднувати гарячий чай із жирною їжею, то жир у великій кількості може чинити негативний вплив на організм, підкреслила дієтологія. Вона також додала, що не слід поєднувати гарячі напитки зі спиртним.

Справа в тому, що, за словами Бережної, всмоктування алкоголю у гарячій среді відбувається набагато швидше, оскільки при цьому розширюються дрібні судини. “Відповідно, сп’яніння відбувається набагато швидше, – пояснила фахівчиня, – йде навантаження на серцево-судинну систему, на центральну нервову систему, на органи виділення і, перш за все, на печінку”.

Джерело lady.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!

??.