Мигдаль — справжнє природне диво, оскільки він багатий на витамини і мінерали, включаючи витамин Е, магній, цинк, кальцій та омега-3 жирні кислоти, передає sutura.org.ua

Крім того, його шкаралупа містить інгібітор ферменту, який виступає в якості захисного бар’єру для насіння, доки він не буде належним чином увлажнений для процесу проростання. Мабуть, вимочування активує цей фермент.

Організм легко перетравлює замочений мигдаль та поглинає його поживні речовини. Ось користь для здоров’я від споживання миндалю:

Додає заряд енергії

Споживання жменьки миндалю щодня активізує організм, а мідь, марганець та рибофлавін покращують обмін речовин.

Регулює артеріальний тиск

Калій ефективно регулює артеріальний тиск, і ці горіхи також містять мало натрію, що допомагає регулювати коліювання артеріального тиску.

Зміцнює сердечне здоров’я

Замочений миндаль містить багато калію, мононенасичених жирів, білка та калію, які корисні для здоров’я серця. Крім того, такий мигдаль заспокоює запалення, шкідливу артерію, витамин Е знижує ризик розвитку серцевих захворювань, а магній запобігає раптові сердечні напади.

Регулює рівень холестерину

Вітамін Е та кальцій контролюють рівень холестерину.

Забезпечує міцність кісток

Мигдаль багатий сполуками, які зміцнюють кістки і зуби, а також допомагає запобігти остеопорозу.

Покращує функцію мозку

Мигдаль в достатку багатий на поживні речовини, які покращують функцію мозку. Наприклад, рибофлавін і L-карнітин покращують мозкову діяльність у нервних шляхах та знижують ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Виступає як профілактика раку

Мигдаль запобігає токсичним накопиченням і допомагає «контролювати» залишками їжі через товсту кишку, що у свою чергу запобігає раку товстої кишки.